Mezinárodní workshop fotografů Sidonie 2010

První podzimní společná fotografická akce pořádaná spřáteleným fotoklubem Andromeda z Brumova zaměřená na krajinářskou fotografii se konala v malém rekreačním středisku Pohoda v Sidonii ve dnech 8. – 10. 10. 2010.

V pátek okolo šesté v podvečer postupně přijížděly auta se všemi zájemci o krajinářskou fotografii. Dle dostupných informací se takto sešly skupinky z různých fotoklubů Moravy, Čech ale i blízkého Slovenska, neboť Sidonie je skutečným pohraničím Moravy a Slovenské republiky. Večer pak proběhla velmi inspirativní přednáška profesionálního fotografa

Ing. Havla, jenž v kratičkých pauzách mezi povídáním ochotně podepisoval všem zájemcům svou nedávno vydanou knihu. Ještě tentýž večer se naplánovaly akce na následující sobotní ráno. Nadšenci zůstali u povídání do pozdních hodin a stejně jako spáči se nechali okolo páté až šesté ranní budit svými mobily k výjezdům fotit výhledy do krásně mlžného rozbřesku v naprosto úchvatné do rudých odstínu už barvené krajině, která patří k Bílým Karpatům.
Ranní vstávání se snídaní a krátkými výjezdy do okolí vystřídal chutně připravený oběd a po něm následovala pro náš fotoklub společná akce směr Červený Kámen. Malé skalní útvary romanticky završili sobotní fotografické akce. Večer pak následoval program vedený pod taktovkou dalšího profesionálního fotografa Ing. Ctibora Košťála a velmi zajímavé povídání kolem fotografií se opět protáhlo do brzkých ranních hodin. V neděli dopoledne drobné skupinky fotografů využili času k posledním plenérům. Například za náš fotoklub pánové Buček s Mužným vyrazili podél červených značek do místních kopců na desetikilometrovou procházku. Když se všichni vrátili zpět a posilnili se obědem, přišlo na řadu loučení a balení veškeré výbavy následované odjezdem ke svým domovům.

Velký dík patří pořadateli teto skvělé akce a to fotoskupině Andromeda Brumov Bylnice, ale zvláště pak Tondovi Kostkovi a jeho rodině. Je úžasné, že i v teto době se najde nadšenec, který je ochoten udělat něco pro jiné.

Michael Maděra

Fotogalerie: