Otrokovický fotoklub vystavuje v sídle Zlínského kraje

Lidé, krajina, sport zátiší i abstrakce, tak vypadá průřez snímků Fotoklubu Beseda Otrokovice vystavených v sídle Zlínského kraje. Výstava Fotoklub 2012 dokládá různorodé spektrum zaměření členů tohoto otrokovického občanského sdružení a přesto, že se jedná o amatérské fotografie, kvalitou si s profesionálními nezadají. 

Tvorbu, jejíž výsledek potěší oko pozorovatele, podporuje také otrokovická radnice. „Fotoklub Beseda Otrokovice je ve své práci velmi aktivní a napomáhá rozvoji kultury v Otrokovicích řadou organizovaných výstav, workshopů a dalších akcí určených široké veřejnosti.
Těší mě, že jsou ve městě lidé, jejichž činnost přináší radost nám všem. Oceňuji také, že dobré jméno Otrokovic šíří za hranice našeho regionu účastí v nejrůznějších soutěžích, kde dosahují velmi dobrých výsledků“, uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.
Fotoklub s městem spolupracuje také na řadě projektů, jako byl městský kalendář pro rok 2011. Amatérská fotografie má v Otrokovicích dlouholetou tradici. Za uplynulých více než 60 let existence Fotoklubu Beseda Otrokovice vykonali jeho členové kus práce. Avšak až v posledních letech se opět snaží více prezentovat a ukázat kouzlo fotografie veřejnosti.
Z posledních úspěšných akcí, na které se sjeli fotografové z celé republiky, je možné jmenovat podzimní workshop Kamínka v Chřibech. Oblíbené jsou také každoročně organizované fotosalony.
Výstavu v budově Zlínského kraje můžete navštívit do konce ledna v 16 etáži.

Lenka Krupková