Vyhlášení 42. ročníku Mapového okruhu Vysočina v Hlinsku v Čechách

Otrokovičtí fotografové opět úspěšní

V sobotu 9.září se v Hlinsku v Čechách uskutečnilo závěrečné vyhodnocení 42. ročníku Mapového okruhu Vysočina. Putovní kolekce patnácti fotografií hodnocené každým dalším zúčastněným fotoklubem sestavilo třináct kolektivů
z Čech a Moravy. Kolekce od loňského podzimu kolovaly mezi fotokluby, byly bodovány a v Hlinsku došlo na závěrečné zůčtování.
V soutěži jednotlivých fotografií sice naši členové na pomyslné stupně vítězů nedosáhli, ale to nebylo podstatné, neboť síla je v kolektivu: mezi padesáti nejlepšími fotografiemi z celkových 165 bylo 12 fotografií našich fotografů! Jiří Buček, Arnošt Bartoš, Stanislav Vacl, karel Oplt, Pavel Mužný, Svatopluk Klhufek a Michael Maděra – to jsou jména autorů.
V hodnocení klubových kolekcí fotografií to ovšem už bylo jiné: členové fotoklubu Otrokovické Besedy letos s výrazným bodovým ziskem 465 bodů v soutěži zvítězili. Na druhém místě se umístili členové pořádajícího fotoklubu Hlinečan Hlinsko se 402 body, třetí místo získal zlínský fotoklub Okamžiky s 398 body.

 

Stanislav Vacl