MGO uvítá další výstavu „Robert Vano“ 30.8.2021

Fotoklub Beseda ve spolupráci s Městskou galerií vás tímto zve na výstavu, jejíž titul je zároveň jménem hlavního protagonisty. Výstava „Robert Vano“ bude výběrem z Vanovy tvorby a přístupná veřejnosti bude od 30.8.-26.9.2021 jako vždy zdarma v provozní době galerie. Dne 30.8. v 18 hodin pořádáme vernisáž, na kterou v případě vašeho zájmu doporučujeme dojít. Robert Vano je totiž neuvěřitelný vypravěč a lze očekávat, že úvodní slovo bude i plné humoru a historek ze života tohoto umělce. A o hudební doprovod se postará Magdaléna Malaníková a Lucie Fajkusová – MUSICA ANGELICA.

Po skončení vernisáže se můžete těšit na dechberoucí vyprávění a besedu s Robertem Vanem, součástí besedy je komentovaná projekce fotografií.
Vstupenky si můžete objednat začátkem srpna přes objednávkový systém Otrokovické Besedy www.otrokovickabeseda.cz



Robert Vano patří bez výhrad k předním českým a slovenským autorům. Je módním a reklamním fotografem, kterého u nás proslavily nejen jeho workshopy focení aktu v denním světle a skvělé besedy, ale také série fotografií v provedení platinotypie. Na poli fotografie mimo již zmíněné věci proslul také fotografií neostrou. Ostatně na to téma je jedna z posledních publikací, které tomuto autorovi vyšly. Prostě v této tvorbě jde o výsledný dojem. Dojem, který je upřednostněn před technickou stránkou. Vano je však ze všeho nejvíc známý tím, že svou sexuální orientaci projektuje do své tvorby. Jednak v tématech převažuje mužský akt, ale v určitém smyslu je v každé Vanově fotografii včetně zátiší cítit něha a sladkobol. Přesto se zdá, že fotografie neobsahují jen tento první plán, to je asi důvod, proč svého času jeho tvorba zaujala i přední kunsthistoričku Annu Fárovou. Vanova schopnost vidět a zachytit je provokující i fascinující zároveň. Robert Vano si prošel kus světa a praxe v USA v módním průmyslu zanechala nejen vzpomínky ale i dost zkušeností. I díky tomu se tento bělovlasý brýlatý muž s širokým úsměvem a rozevlátými gesty nebojí být středem pozornosti. Zároveň dokáže odzbrojit svou skromností a schopností bagatelizovat svou práci.


Jednoduše buďte vítáni!