Martin Kamín – Skotskem v dodávce

Městská galerie Otrokovice hostí již brzy další výstavu. Přijďte 30.1.2023 v 18 hodin. V prostorách Městské galerie zahajujeme výstavu společně s autorem. Vernisáž je obohacena vystoupením v režii otrokovických tanečnic ze ZUŠ. Vystavené snímky doplní i projekce dalších fotografií. O zážitky určitě nebude nouze.

Martin je profesionálním fotografem, lektorem a organizuje fotoexpedice do celého světa. Pořádá své autorské výstavy,  vydává několik vlastních internetových blogů a časopis, recenzuje fototechniku a přednáší na fotografických akcích.

Výstava fotografií skotska uzavírá desetiletou snahu fotografa Martina Kamína poznat odlehlou A NEHOSTINNOU zemi
s fotoaparátem v ruce.

DESET let je ovšem příliš krátká doba.

Nepohodlím a strádáním vykoupené fotografie jen stěží navodí u diváka HLUBOKÉ pocity, jež doprovází FOTOGRAFA na cestě POZNÁVÁNÍ drsné skotské přírody, ale hlavně sebe SAMA.

Když uděláte dvě dobré fotografie týdně, můžete si blahopřát a být šťastní. Jsou ale týdny, kdy jen jezdíte krajinou, v mokrých šatech se brodíte vřesovišti, usínáte v prochladlé dodávce, vstáváte ve tři ráno, lovíte světlo, sušíte oblečení a modlíte se, aby dnešek byl o trošku lepší než poslední deštivý a větrný týden.

A když se vrátíte domů do Česka a chcete svým blízkým a známým vyprávět skotské příběhy, nejde to. Ty zážitky jsou nepřenosné, nesdělitelné a neopakovatelné. Takže zbývá jen ukázat získané fotografie a doufat, že alespoň část skotských pocitů přejde na diváka a dotknou se jej podobně jako Martina.