4. Fotosalon – Zátiší

6. května 2011 proběhla vernisáž výstavy našeho fotoklubu v prostorách otrokovické Besedy.

Letošním námětem bylo téma „Zátiší.“ Mnohý z členů se do tohoto nelehkého „oboru fotografie“ doslova zakousnul, a tak mohly vzniknout někdy i možná nezvyklé, ale určitě působivé a krásné fotografie. Vernisáž zahájil předseda Michael Maděra krátkým přivítáním. Poté předal slovo panu místostarostovi Města Otrokovice Ing. Milanu Plesarovi. Ten poděkoval za pozvání a hned pochválil pěkné fotografie, celkově ohodnotil tvorbu členů a spolupráci s Městem. Protože na Besedě právě probíhá rekonstrukce, tak se zmínil i o snaze vybudovat v knihovně adekvátní prostory pro výstavy.

Poté si opět vzal slovo předseda a poděkoval za dobrou spolupráci s Městem, také vyslovil přání naléhavé potřeby prostor pro výstavy fotoklubu. Tak jako každým rokem shrnul činnosti v uplynulém roce, mimochodem velmi úspěšném. Podařil se III. Otrokovický fotosalon s tématem Setkání 4 moravských fotoklubů, dále jsme se zúčastnili Mapových okruhů Vysočina a Turnov, spolupracovali jsme s Městem na tvorbě pohlednice, kalendáře a propagačních materiálech. Podnikli jsme i 3 větší fotovýlety do Sidonie, na Hučivou Desnou a do Hřebčína Napajedla. V tomto roce se ještě plánuje vyhodnocení MO do Rakovníka, výlet na Dlouhé Stráně a Workshop Kamínka. Dalším „podnikem“ bude V. Otrokovický fotosalon, který bude tentokrát s mezinárodní účastí ze Slovenska Fotoklubu Ružomberok.

Na závěr předseda fotoklubu Michael Maděra zhodnotil i dění uvnitř fotoklubu, projevil velkou radost nad přírůstkem nových členů a utužení „fotoparty“. Naše práce je i závislá na podpoře lidí, a také sponzorů. Těsně před výstavou nám moc pomohl náš čestný člen Dan Drobný ze zlínské firmy Foto.cz. Vernisáž byla zakončena malým pohoštěním a samozřejmě i přátelskou debatou „nejen“ nad fotografiemi.