Vyhlášení 14. ročníku Moravskoslezského mapového okruhu v Ostravě

Poprvé v Moravskoslezském mapovém okruhu a hned třetí místo v kategorii jednotlivci. Tak zněl ortel pro otrokovický fotoklub při slavnostním vyhodnocení soutěže, které se uskutečnilo v Ostravě v sobotu 11.6.2016.

Samotné vyhlášení 14. ročníku probíhalo v prostorách Národní kulturní památky Důl Michal v Ostravě, v tzv. řetízkové šatně. Pro všechny mimoostravské byly prostory velmi zajímavé až raritní. Vyhlášení se zúčastnila necelá padesátka fotografů ze dvanácti moravských fotoklubů. Během celoroční soutěže bylo celkem hodnoceno 180 fotografií.

V celkovém pořadí fotoklubů zvítězily OKAMŽIKY Zlín. Fotoklub Beseda Otrokovice skončil na sedmém místě. V kategorii nejlepší fotografie jednotlivci zvítězil Alexandr Kolovratník (Brno), na úžasném třetím místě se umístil se svou fotografií „Zimní pohled“ Martin Mužný z našeho fotoklubu.

3. místo Martin Mužný
3. místo v kategorii jednotlivci – Martin Mužný

 

Moravskoslezský mapový okruh je již třetí mapový okruh, kterého se náš fotoklub účastní a přesto, že výběr probíhal z malého počtu fotografií, tak výsledek není špatný. Samozřejmě, že v následujících ročnících se nespokojíme se současným umístěním a budeme chtít postupovat pořadím fotoklubů vzhůru.

Kromě samotného vyhlášení výsledků soutěže připravili pořadatelé atraktivní doprovodný program. Po vyhlášení následovala prohlídka důlního areálu s průvodcem, kde jsme měli možnost pořídit zajímavé záběry. Samotná prohlídka byla unikátní v tom, že Důl Michal je autenticky zachován, tak jak byla ukončena výroba. Vše tam leží, jako by se zastavil čas. Následně nás členové Ostravského fotoklubu vzali do výstavní galerie Chagall, poté do prodejny „Kamrlík fotografie“, kde se také jako by čas před několika desetiletími zastavil a většina vzpomínala na své fotografické začátky při probírání staré techniky.

Fotografové Fotoklubu Beseda Otrokovice, kteří se zúčastnili 14. Ročníku Moravskoslezského mapového okruhu:  Rudolf Fukal, Svatopluk Klhůfek, Zdeněk Knapík, Jana Knapíková, Martin Mužný, Pavel Mužný, Karel Ševčík, Petra Tomaštíková, Milan Vícha. Všem zúčastněným členům a zejména nejlépe umístěným autorům otrokovického fotoklubu chceme poděkovat a pogratulovat k pěknému výsledku.

 

text: Martin Vacula