Vyhlášení 15. ročníku Moravskoslezského mapového okruhu ve Vsetíně

Otrokovičtí fotografové nešťastnou náhodou třetí

Druhým rokem jsme členy MSMO spolu s dalšími 11 fotokluby a už si vezeme umístění „na bedně“. Protože se  v ostatních okruzích ujala tradice putovních pohárů a Moravskoslezský mapový okruh je jeden z těch, které pohár ještě neměli, tak se Fotoklub Beseda, jmenovitě Rudolf Fukal, zhostil té úlohy a pohár byl vyroben a během vyhlášení předán vítězi soutěže. Z 12 fotoklubů se nakonec posbíralo 180 fotografií, z nichž dvě fotografie (jedna bohužel naše) získaly diskvalifikaci za to, že byly použity v mapovém okruhu v loňském ročníku, čemuž sice nebrání pravidla okruhu, ale je nepsanou dohodou myslet na takové věci a nedávat fotky opakovaně. 
Letošní (10.6.) třetí místo klubu je díky výše zmíněným podmínkám  tak trochu vytrestáním za nepozornost. Nebýt naší chyby, bylo by  vítězství jednoznačné s perfektním bodovým odstupem. Svým snímkem „Drapérie“ uspěl Martin Vacula, který si vybojovanou čtvrtou pozicí v jednotlivcích potvrdil, že ženský akt v jeho podání se všem líbí.

Martin Vacula – Draperie

Dále se na jedenácté pozici umístili se svou fotkou Zdeněk Knapik a taky Petra Tomaštíková.

Zdeněk Knapik – Mlhovina

 

Petra Tomaštíková – Na molu

 

Díky zmíněné diskvalifikaci se námi do soutěže věnovaný putovní pohár aspoň nevezl zpátky do Otrokovic a bude dělat chvíli radost v Brně.
Všem úspěšným autorům a jejich fotoklubům zúčastněným v 15. ročníku Moravskoslezského mapového okruhu gratulujeme.