Fotografický workshop „Apalucha“ u Vizovic

Akce Apalucha je pracovní název, který se mezi účastníky rychle vžil. Pracovní název workshopu, nebo chcete-li malé víkendové akce nedaleko Vizovic v penzionu Na Chrámečné.  Akce, která se konala uplynulý víkend tj. 9.-11.3. Na místo určení přijela větší část členské základny Fotoklubu Beseda a pár spřízněných přátel z jiných fotoklubů.

Počet účastníků se mírně proměňoval v průběhu víkendu, protože někteří přijeli jen na sobotu, ale celkově se na akci objevilo okolo 25 lidí. Předseda otrokovického fotoklubu si vzal za bojový úkol všechny zúčastněné seznámit se základy ateliérového svícení.

A skutečně to vzal od podlahy, tedy od skládání světel dohromady až po praktické zkoušení samotného svícení.  Se slovy, že na žádném workhopu se nedozvíme, proč a jak to či ono funguje, ale rovnou se učí konkrétní příklady svícení, zahájil skutečně podrobnou prezentaci vysvětlující, jak sestavit ateliér, k čemu jsou jednotlivé jeho součásti, jaké to má dopady při focení.  Do pozdních večerních hodin pak nechal nadšence zkoušet jednotlivé druhy svícení portrétu.  Zde nutno říct, že jediná modelka na této akci dostala skutečně zabrat a snad si za to vysloužila nějakou velkou sladkou odměnu.  Užilo se plno zábavy a poučení a kdo ví třeba příští rok opět na viděnou.