Interní fotosoutěž Zátiší

12.3.2020 se opět uskutečnila pěkná interní fotografická soutěž na schůzi našeho fotoklubu. Tématem této soutěže bylo zátiší. Na večerní schůzi se dostavilo celkem 10 autorů a hodnotitelů. Do soutěže přispěli celkem 20 snímky. Takže se zdá, že téma bylo opravdu ušité na míru.
Vítězkou byla „nečekaně“ Petra Tomaštíková.

1. místo …

V tétatu excelovaly ženy, takže na druhé příčce se umístila Jana Knapiková.

2. místo …

Až třetí příčku si rozdělili kromě Jany i muži Zdeněk Knapik a Rudolf Fukal.

3. místo …

Vše přikládám v příloze:

Pro zajímavost rozdáváme i cenu útěchy, tu si tentokrát vysloužil jeden z čerstvých kolegů. Je to samozřejmě odměna jako každá jiná a pak také trošku sladká motivace nevzdávat se. A příště kdo ví. Ostatně všichni jsme si vědomi, že hodnocení je velmi subjektivní a nikdo netuší, kdy s některým ze svých snímků zaujme a vyhraje.
Nově se o tyto soutěže už od loňského roku stará Radomír Vyoral, díky němu také dostala soutěž nová pravidla. Asi nejzajímavějším posunem je zavedení drobných pravidel, například že každá fotografie má na rubu štítek s iniciály, názvem soutěže a datumem. Další důležitý krok je diskuze nad fotografiemi. Dříve se hodnotilo a pak sklidilo do archivu. Tento zvyk archivovat soutěžní fotky zůstává, nicméně přibylo navíc i slovní hodnocení a diskuze. Ta se pravděpodobně bude konat příští týden. Tak jsem sám zvědav, co se k soutěžním snímkům dozvíme.