Vyhlášení 45. ročníku Turnovského mapového okruhu v Jilemnici

Mapového okruhu Turnov se již  řadu let pravidelně účastní Fotoklub Beseda Otrokovice. Ani letošní rok nebyl výjimkou, a tak několik členů vyrazilo v sobotu 30. května 2015 do Jilemnice, kde se letošní slavnostní vyhlášení již 45. ročníku soutěže konalo. Spolu s nimi se sem sjela další padesátka účastníků ze čtrnácti fotoklubů.
Příjemné zázemí slavnostnímu aktu poskytly reprezentativní prostory sloupové síně tamního zámečku. Výsledky byly vyhlášeny v několika kategoriích. Ocenění přebírali ceny z rukou starostky Jilemnice Jany Čechové a předsedy pořádajícího fotoklubu FHFB Jilemnice Jiřího Dvořáka. V celkovém pořadí fotoklubů zvítězil KDÚ Trutnov, na druhém místě se umístil Sokol Mladá Boleslav, následovaný fotoklubem MěKS Klatovy. Fotoklub Beseda Otrokovice skončil na osmém místě.
V kategorii nejlepší fotografie zvítězil Jiří Šťastný (Safír Turnov). V rámci otrokovického fotoklubu se nejlépe umístili na velmi pěkném 20. místě Richard Vitásek – Furt plný a děleném 24. místě Veronika Sovová – Zlatý podzim a Karel Ševčík – V klobouku.

18 - Vitásek Richard - Furt plný
20. místo Vitásek – Furt plný…

 

14 - Sovová Veronika - Zlatý podzim
24. místo Lenka Sovová – Zlatý podzim

 

17 - Ševčík Karel - V klobouku
24. místo – Karel Ševčík – V klobouku

 

Všem zúčastněným členům a zejména nejlépe umístěným autorům otrokovického fotoklubu chceme poděkovat a pogratulovat k pěknému výsledku. Celkem bylo ve 45. Turnovském mapovém okruhu hodnoceno 280 fotografií.

Přesto, že se Fotoklub Beseda Otrokovice neumístil na prvních místech, byl při vyhlášení mnohokrát zmiňován, ať už jako nejvzdálenější fotoklub nebo ten, který loni daroval do soutěže putovní pohár.

Kromě samotného vyhlášení výsledků soutěže připravili pořadatelé pěkný doprovodný program. Zajímavé informace zazněly při přednášce o jilemnickém rodákovi a významném českém fotografovi Zdenko Feyfarovi.

Přístupná byla také trvalá expozice Zámku Jilemnice i Muzeum historie jilemnické železnice. Kdo měl chuť, mohl vyjet na vrch Kozinec s výhledem na hory, nebo navštívit historickou Zvědavou uličku v samotném městě.

Fotografové Fotoklubu Beseda Otrokovice, kteří se zúčastnili 45. Ročníku Turnovského mapového okruhu:  Bořuta Radek, Buček Jiří, Gazdová Kateřina, Kasáček Miroslav, Klhůfek Ondřej, Knapík Zdeněk, Mužný Pavel, Sovová Veronika, Ševčík Karel, Vícha Milan, Vitásek Richard

text: Martin Vacula

Fotografie: