12. Fotosalon na Otrokovické Besedě s hostem Fotostředisko Havlíčkův Brod

Již 12. ročník tradiční výstavy, kterou organizuje Fotoklub Beseda se svými přáteli v prostorách kulturního domu Beseda, letos okoření kolegové z Havlíčkobrodského klubu. Výstava je naplánována od 1.3.-31.3.2019 a vernisáž proběhne 1.3. v 18 hodin v předsálí Besedy.

Havlíčkobrodský fotoklub byl založen šesti členy v září roku 1961, při Osvětovém domě v Havlíčkově Brodě, pod názvem Fotostředisko Havlíčkův Brod (dále jen FS).   Klub za dobu své existence prošel celým bouřlivým vývojem fotografie až do současných dnů, včetně různých změn v tvorbě i chápání fotografie jako samostatného autorského díla. Fotostředisko Havlíčkův Brod je jeden z nejstarších klubů v ČR, který se zabývá výtvarnou fotografií.   Členové FS se svými fotografiemi zúčastňují celostátních soutěží amatérských fotografů – Mapových okruhů Vysočina, Blatenská růže, Nekázanka, kde obsazují vynikající přední místa. Od roku 2016 začíná účast FS na mezinárodním Tatranském mapovém okruhu TAMAPO. V tomto okruhu jsou zastoupeny kluby ze Slovenska, Česka, Ruska a Ukrajiny.   Na nové radnici a v Hanusovském domě na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě vznikly z podnětu FS výstavní prostory, kde se veřejnosti představuje řada výstav a projektů různých umělců a výstupy ze zajímavých kulturních a společenských akcí. I FS zde často vystavuje fotografie svých členů a oceněné fotografie z různých soutěží. FS stálo u zrodu fotografické soutěže Brody v Brodě a obnovilo spolupráci mezi městy se jménem Brod, ve kterých následně pořádají putovní výstavu vítězných fotografií. V roce 2018 probíhá již 6. ročník této úspěšné fotosoutěže.

Členové: Berger Petr, Blahna Karel, Cai Zhiyi, Cicálek Petr, Cicutto Romolo, Fila Adam, Fila Lubomír, Habásko Jaroslav, Chvátal Miroslav, Halama Martin, Hřebřina Jiří, Juráček Pavel, Kadlec Jaroslav, Kodrle Miroslav, Křivánek Vladimír, Kunc Vladimír, Lutnerová Květa, Melicharová Jaroslava, Nikl Josef, Novotný Stanislav, Pecha Pavel, Poppr Josef, Rasocha František, Rod Jiří, Seidl Ladislav, Slanař David, Svoboda Jaromír, Šnajdr Jaroslav, Špaček Bohumír, Tichý Petr, Uhlíř Josef, Volný Jan, Vystrčil Antonín

Chystání výstavy