Jarní setkání členů fotoklubu na chatě Severka 12.-14.4.

Na podzimních Kopánkách prošla davem účastníků jednoduchá otázka. Proč se nesejít i na jaře? Naši fotoklubáci ale pochopili, že nejde dělat dvě velké akce ročně, to prostě není v našich silách.

Přesto ale nápad nezapadl a 12.4. se uskutečnilo nedaleko Buchlovic malé komorní setkání členů fotoklubu s několika přáteli fotografy z Kopřivnice. Klasická chata v přírodě, žádný luxus ale plno zábavy. Bohužel jako autor článku nemohu popisovat pátek a neděli, protože jsem neměl prostor se těchto dnů zúčasnit.

Stěžejní program ale stejně byl v sobotu. Před obědem se rozbalila veškerá zobrazovací technika, účastnici výletu vybalili noťasy a předseda fotoklubu Petr Bořuta zahájil svou několikahodinovou přednášku na téma editace fotek ve Photoshopu. Popsal především význam retuše a základní práci s vrstvami. Velmi obsáhlá přednáška končila v šest večer. Všichni, kteří projevili zájem, tak byli doslova přesyceni informacemi a věřím, že si z tohoto kurzu odnesli přinejmenším názor na věc a plno technických poznatků.

Jarní setkání tak zdá se zakotví pevně v programu fotoklubu a stane se další plnohodnotnou akcí s přátelskou atmosférou a hodnotným ponaučením jako bonusem.
Díky všem za jejich podíl a zase na viděnou.

PS: Ten guláš Evi se povedl.